Da inkluzija ne bude iluzija

Projekat „Da inkluzija ne bude iluzija“ osmišljen je sa ciljem da se pruži podrška socijalnoj inkluziji djece RE populacije kroz edukacije, odnosno motivacije učenika završnog razreda o mogućnostima i pravu na nastavak obrazovanja, odnosno pravu i mogućnostima upisivanja srednje škole. Kroz ovaj vid edukacije, odnosno motivacije učenika Projektom je angazovan mentor za ove učenike koji bi ih usmjeravao u skladu sa njihovim interesovanjima na određeni srednjoškolski nivo obrazovanja.

Projekat se posebno usmjerava na RE populaciju, odnosno učenike IX razreda.

Nakon edukacija/motivacionih treninga, za 10 učenika IX razreda (5 dječaka i 5 djevojčica) naša NVO je u okviru ovog Projekta obezbijedila svečana odijela, cipele i haljine za maturske večeri.

Djeca su odabrana po sugestiju mentora da će ova sjutra nastaviti svoje obrazovanje, jer su dovoljno motivisana.

Pravo na obrazovanje i socijalno blagostanje je pravo koje država pruža ovim učenicima i tu mogućnost potrebno je dodatno promovisati i predstaviti djeci RE populacije u cilju motivacije i prepoznavanja diskriminacije.

Zbog nezeljenih dejstava kao sto su stigma i diskriminacija kao i zbog postovanja dostojanstva djece, fotografije istih sa svjecanosti nece biti objavljenje javno, racunajuci u to drustvene mreze kao i sajt nase organizacije.